Alla har nog varit med om det någon gång. Stopp i avloppet. Men det är faktiskt enkelt åtgärdat antingen genom husmorsknep eller att man helt enkelt får ringa efter professionell hjälp.

Det har nog hänt alla någon gång. Vattnet samlas i diskhon och vill inte rinna undan ordentligt. Ibland blir det fullständigt stopp i avloppet och vattnet försvinner inte överhuvudtaget och ibland så rinner det ned, men väldigt sakta. I våra avlopp samlas både det ena och det andra. Det kan handla om matrester, fett, hår och annat som egentligen inte har något att göra i våra avlopp. Det är alltså sedan dessa saker som gör att rören täpps igen och vattnet får svårt att rinna ned. Då behöver man göra något åt saken innan problemen blir alldeles för stora.

Ta hjälp av ett proffs när det blivit stopp i avloppet

Ibland kan det faktiskt räcka med ganska små medel för att få loss all skit som samlats i rören. Hett vatten är ett tips som man alltså först kokar och sedan häller ned långsamt i diskhon. En del stopp i avlopp är så svåra att ingenting man gör på egen hand verkar hjälpa. Då är det alltså dags att ta hjälp av ett proffs. Om stoppet sitter relativt långt upp kan det räcka för en rörmokare eller VVS-montör att skruva isär rören och sedan plocka ut det som orsakar stoppet. Men ibland har stoppet satt sig längre ned och då kan en spolning krävas för att man ska få bukt med problemet. Läs mer om våra avlopp på denna hemsida: https://www.stoppiavlopp.nu/

25 Jan 2022