Anlita fastighetsservice i Stockholm

Att byta packning på en blandare är något som inte kräver en fackmans kunskaper. Men, trots detta, så handlar det om ett projekt som involverar en del risker.

Det vi menar är att det inte finns någon risk för personskada och att du ska ha en väldig otur om du gör dig illa i samband med att du byter packning; däremot så finns det en uppenbar risk för högre kostnader i framtiden.

Vad händer om du gör fel? Ja, där finns en naturlig risk att det börjar läcka vatten och att detta i sin tur kan förvandlas till fukt- eller vattenskador. Sådana är dyra att komma till bukt med och dessutom så kan du heller inte räkna med att kostnaden täcks av din hemförsäkring. Anlitar du en fackman så är du säkrare och kostnaden för en sådan är heller inte så hög; detta i och med att det handlar om ett mindre projekt som inte tar lång tid att genomföra samt att det heller inte handlar om någon högre materialkostnad. Överväg hjälp om du känner dig osäker på hur man ska byta packning på en blandare eller om du, som många andra, har tummen lite mer centrerad i handen.

Så här kan du byta packning på din blandare

För dig som är lite mer av det händiga slaget däremot – där borde det inte föreligga några problem i att ta detta projekt i hamn. Innan vi går igenom hur du ska göra så ska vi även peka på varför du ska byta packning. Det handlar dels om det naturliga: en droppande kran är irriterande och den kan leda till fuktskador. Du behöver, helt enkelt, byta packning för att slippa höra ett droppande ljud och för att skydda ditt hus.

Så långt är alla med, men har du tänkt på den ekonomiska aspekten? Faktum är att man kan räkna på kostnaden som en droppande kran för med sig och den kan i slutändan bli väldigt hög. Låter du droppandet fortlöpa i ett års tid så handlar det om att 9000 liter vatten försvinner. Om detta vatten skulle vara varmt så blir kostnaden närmare 600 kronor. Och: i dagens läge – med klimatkriser och katastrofer runt hörnet – så finns det verkligen anledning att tänka på vad vattnet används till och hur onödigt spill kan förhindras.

Med den lilla genomgången fortsätter vi och tittar närmare på hur du ska gå tillväga. Tänk på att blandare ser olika ut och att det därför kan vara bra att exempelvis googla på den specifika modell du har i din ägo. Vi utgår från en vanlig tvågreppskran och vi gör detta då vi vet att dessa brukar fungera ungefär på samma sätt.

  1. Slå av vattnet. Bor du i en villa så kan du använda huvudkranen för inkommande vatten. I exempelvis lägenheter finns det ofta en liten kran vid sidan av tvättstället eller under detsamma.
  2. På vredet sitter en plasthatt, den ska du plocka av. Därefter lossar du med hjälp av en skiftnyckel på vredet. För att minimera risken för skada så kan du med fördel lägga en tygbit runt om. Du kan med fördel fotografera så att du vet hur allting ska sättas på plats efteråt igen.
  3. Plocka bort packningen och kontrollera att den nya är av samma storlek. Innan du sätter denna på plats så kan du rengöra området runt omkring – det brukar vara ganska nedsmutsat. Montera sedan tillbaka allting igen, på samma sätt – men baklänges.

Här kan du läsa mer om hur du kan anlita en fastighetsservice i Stockholm.

26 Aug 2019