Alla som någon gång renoverat i sitt hem vet att den initiala känslan är att man vill hålla allt så rent och fräscht som möjligt. Har du renoverat ett badrum så kommer du att vara mer frekvent med dammsugaren där, du kommer att gå an med skurkäppen och du kommer att hålla efter i både toalett och handfat samtidigt som du ser till att kaklet alltid skiner.

Du kanske minns hur illa ställt det var med det gamla badrummet och vill inte hamna i den så kallade kalkfällan igen där alla fogar och allt kakel hade en gul hinna över sig. Det som detta frenetiska städande handlar om är nyhetens behag.

Förr eller senare så blir ditt nya badrum ett rum i mängden och där du städar med samma låga frekvens som i resten av huset; du kanske slänger kläderna direkt på golvet, du spottar tandkräm i handfatet utan att skölja och du låter fogarna få de kalkavlagringar du lovat dig själv att de aldrig skulle få. Städning tar tid, det är inte så roligt och har man en gång börjat fuska så är det svårt att ställa om sig igen. Så enkelt är det.

Anlita ett företag för hemstädning

Det som många dock verkar ha missat är att man numera kan få professionell hjälp med sin städning till ett väldigt förmånligt pris. Du kan anlita ett städföretag för hemstädning i Stockholm och dra av halva kostnaden för arbete på din deklaration. Rut-avdraget - som denna skatterabatt kallas - är möjligt att använda med ett årligt tak på 25.000 kronor och väljer du exempelvis hemstädning - ja, då kan du själv också instruera - och bestämma vad det är som ska städas.

Har du renoverat ditt badrum så kan du välja att din hemstädning ska ske med större fokus just på denna yta. Du kan också välja att enbart få ditt badrum städat.

Städföretag idag är väldigt flexibla och lyhörda kring kundernas önskemål och en hemstädning idag skiljer sig markant från kund till kund. Hur vill du ha det? Det finns en god chans att du får städningen utförd exakt efter dessa önskemål. Dessutom kan du underlätta för städaren.

Instruera städaren hur man använder ättika i badrummet

Vi nämnde ordet instruera ovan och det spinner vi vidare på. Om vi tar kakelfogarna och problematiken med dessa - hur ska du hålla dessa fogar rena? Ett bra och effektivt sätt är att använda sig av Ättika och vatten. Blanda en sprayflaska med dessa ingredienser, skaka om och spruta över väggen. Därefter kan du använda en vanlig tvättsvamp - eller vid extremare noggrannhet; en tandborste - och gnugga bort all smuts och alla avlagringar.

Instruerar du den städare som ska sköta din hemstädning så kan detta förvandlas till en återkommande rutin som minimerar risken för framtida angrepp. Genom detta så kommer ditt nyrenoverade badrum att hålla den standard du vill under en väldigt lång tid.

9 May 2018