Visste du att det är mycket miljövänligt med en luftvärmepump? Bland det mest effektiva sättet att värma upp ett hus är att ha en luftvärmepump. Det är miljövänligt om det är så att du använder dig av förnyelsebar energi. Om du ändå använder energi från fossil, som kol eller olja eller någon annan energiform som är miljöförstörande, spelar det ju ingen roll hur du än gör. Det viktigaste är ju att du använder dig av en energikälla som är förnyelsebar, och då menar vi sol-, vind- och vattenenergi. 

Skaffa miljövänlig energi

Den slags energi som är miljövänlig är den som kommer från en förnyelsebar källa. Har du inte redan nu en sådan, kan du göra ett aktivt val, och välja den leverantör som förser dig med elektricitet. Eller så ser du till att bli din egen elproducent och skaffar solpaneler. Från och med den 8 maj i år går det att upp till 20 procent av investeringskostnaderna i ett engångsbelopp. Det bör man ansöka om innan man startar inköp och montering av solceller, sedan får man beloppet efteråt. Det är tyvärr så att det finns en viss pott som går åt till statsstöd för solceller och det gäller att ansöka om det så länge pengarna räcker. Så det bästa är att ansöka på en gång innan pengarna tar slut. Det gör man på Boverkets hemsida; boverket.se och leta dig sedan fram till den undersida där man kan söka bidrag direkt från deras sajt.

Att skaffa värmepump

En värmepump ger dig faktiskt en hel del för pengarna. Värmen som kommer från en värmepump fördelar värmen effektivt i bostaden. Det du bör göra är att ta kontakt med en VVS-montör för det är dessa som kan montera dem på rätt sätt. En luftvärmepump drar heller inte mycket el, utan är snål men effektiv. Den kan du montera var som helst och du reglerar värmen, eller kylan på snabbt sätt.

Hitta rätt VVS-montör

Se till att hitta rätt VVS-montör till din luftvärmepump. Om det är så att du vill få tag i någon som kan erbjuda mer än just VVS-tjänster bör du leta efter någon som erbjuder totalentreprenad. Då kan du be om badrums- och köksrenoveringar och få alla VVS-tjänster på köpet. Det kan vara bra att försöka hitta en allsidig VVS-montör som kan uträtta små, men också som är kompetent nog att ta på sig större arbeten så att du är säker på att få den hjälp som du behöver.

17 Jun 2019