Blir det ofta stopp i avloppet är det kanske hög tid att kolla upp rörsystemet och se vilket skick det är på de gamla ledningarna. Man kan åtgärda en hel del om man anlitar proffs i branschen.

När det bara hjälper kortsiktigt att använda vaskrensare, eller om vattnet rinner ner oändligt långsamt trots att man har spolat med varmvatten, behöver rören ses över. Rörinspektion i Stockholm behövs ofta, för där finns många gamla fastigheter. Ring till ett serviceföretag som är specialister på att inspektera rör, så blir du av med problemen.

Rörinspektören har ny utrustning

Med speciell utrustning för skonsam spolning kan man få bort fett och smuts från rörens insida. Det bästa är förstås om man undviker att spola ner stekflott och liknande, men i gamla hus samlas det ändå en hel del avlagringar under årens lopp. Likadant är det med rören från badrummet, där åratals tvålrester, hårbollar och annat skräp kan ge avloppsstopp.

Vid en rörinspektion går man in med en kamera och kan då också kontrollera rörens beskaffenhet, om de är hela eller om de behöver lagas på något ställe. Kameran är kopplad till en dator, så man kan se själv och få dokumenterat eventuella skador eller konstigheter. Gamla ritningar på huset kan ha blivit inaktuella, och kameran skickar information om position, så att man får en ny ritning över rördragning på köpet.

Avancerad hjälp med rören i Stockholm

Du kan ringa när som helst om du får akut avloppsstopp och det brukar finnas en jour som kan rycka ut och rensa rören. Men det bästa är ju att förebygga i god tid och ha kontakt med ett företag som sköter rörinspektion i Stockholm. Då kanske inte läget behöver bli så akut längre fram. Men det är bra att det finns serviceinriktade företag som är måna om sina kunder och som ställer upp om det uppstår oväntade problem. Ibland kan något ha fastnat längre ner i rören, och som privatperson har man inte rätt utrustning eller kunskap för att få bort det.

Behöver man verkligen ta till kraftåtgärder med sina dåliga rör, är stambytet det man tänker på. Det gör ett stort ingrepp i huset men är ofta det bästa att göra. Men det finns alternativ för att skjuta upp stambyte på framtiden. Man kan efter rensning ge rören en beläggning av plastfilm, så att de i praktiken får en ny insida. Det kallas relining, och innebär en renovering av ledningarna.

31 Jul 2020