Är det dags att byta ut stammarna? När det har gått mer än 50 år är det dags att byta ut rören i fastigheten som man bor i. Oavsett om det är en villa eller en BRF; en bostadsrättsförening, måste man byta ut rören när det har gått flera år sedan det sist gjordes. En vatten- eller fuktskada tar stora summor i anspråk för att komma till rätta med. Och om det inte görs är det stor risk för att skadorna permanentas och sedan leder till stora problem med mögelsporer som gör de boende sjuka. Ingen vill ha en sådan bostad. I värsta fall leder till odörer av fukten och att ingen vill bo i en sådan bostad. Den blir omöjlig att sälja och måste rivas. En sådan situation vill ingen ha.

Byta stammar höjer värdet på bostaden

Frågan om bostaden har nya stammar brukar alltid vara central och en sak som lockar till sig spekulanter. Och ju fler spekulanter desto bättre pris på bostaden. Det vet de flesta; ju större efterfrågan desto högre pris. Att byta stammarna gör att du säkert kan höja priset med flera 100.000-tals kronor, så mycket är det värt att byta stammarna.

Alla som har varit med om ett stambyte vet att det innebär en del bök och stök. Man måste – som alla förstår – stänga av vattnet medan man arbetar med rören. Man tar ju bort de gamla rören, och lägger nya, fräscha rör. Nya rör är vikiga dels för vattnets fräschör, du kommer att märka det på smaken när du har fått helt nya rör, och för att veta att din fastighet inte ska drabbas av någon skada av vatten eller som en följd av vattenskadan, få fuktskador som skadar fastigheten på ett omfattande sätt.

Man brukar göra badrums- och köksrenoveringar

Eftersom man är så illa tvungen att riva upp alla ytor där rören går, det vill säga väggar och golv, brukar man därför passa på att göra en helrenovering av badrummen när allt ändå är upprivet. Då får man både nya rör och ett nytt badrum på en och samma gång. Det innebär att du under den tid som de nya rören läggs in inte kan använda badrummet tills hela renoveringen är gjord. Därför bär du anlita ett företag som är behjölpliga med altenrativ för dig som bostadsägare så att det går så smidigt det bara går under renoveringstiden. Är du intresserad av ett stambyte i Stockholm läs då mer här.

renovering i bostad

28 Sep 2018