Det är mycket detta med rör. Det är mycket som kan hända, det en bättre eller värre än det andra. Att människor lätt får stopp i avlopp är inte så konstigt. Använder ju våa diskhoar, handfat, duschar och toaletter dagligen. Särsilt diskhoar och handfat ska ju sluka en hel del under dagarnas lopp. Det är helt enkelt mycket som ska sväljas där. Då är det inte så konstigt om det då och då uppstår stopp i avlopp. Men vad gör du då? De som bor i hyresfastigheter kan få en fastighetsskötare som kommer och tittar på avloppet. Hittar de inget särskilt kan de i bästa fall spola rent i avloppen med hett vatten. Dock är det många som skulle behöva byta stammarna oftare än vad det görs.

Så går det till att byta stammar

Ska man komma åt alla stammar måste man riva ut allt det område i fastigheten där stammarna går. Det innebär att man är så illa tvungen att riva upp golv och väggar, och när man river ut golv och väggar måste man följaktligen riva ut hela inredningen där stammarna går i kök och badrum. För de boende innebär det att de inte kan använda kök eller badrum så länge som renoveringarna pågår, och hur lång tid det kan ta varierar en hel del. Här har vi VVS-montörer som arbetar väldigt dedikerat och som gör arbetet så snabbt och smidigt som möjligt. Bor man i en BRF (bostadsrättsförening) kan arbetet ta väldigt lång tid då det ska renoveras (helst samtidigt) i hela fastigheten med kanske tusentals hushåll. Är det endast i din privata villa kan arbetet gå bra mycket snabbare, då kan det gå på en vecka i bästa fall.

Bra passa på att renovera när man byter stammar

Det är bra att passa på att renovera när man ändå måste riva ut allt och byta stammarna. Då kan man passa på att kakla med nytt kakel och lägga nytt klinker på golvet, eller använda stenmaterial till inredningen. Det kan vara bra att passa på att byta ut hela köksinredningen så tar man chansen att höja värdet på bostaden samtidigt. Samma är bäst att göra i badrum också. Varför inte passa på att införskaffa ny badrumsinredning när man ändå ska göra nytt i hela badrummet? När du ska renovera hemma och särskilt när det kommer till avlopp och rörinstallationer är det viktigt att alltid anlita de bästa VVS-montörerna. Läs mer här.

19 Mar 2019