Bor du i Stockholm och behöver en rörmokare som har avloppsrensning jour? Ibland kan man ha behov av en akut sådan avloppsrensning om man har råkat få ett stopp i avloppet som man absolut inte rår på. Har man fått vatten i handfatet eller i badkaret som inte går ner i avloppsröret, då inser man att man behöver få hjälp ganska så akut. Får man inte ner det smutsiga avloppsvattnet riskerar man odör i bostaden, och handfatet blir obrukbart. Då är det bättre att få hjälp så att man kan använda handfatet. Dessutom är risken stor att man kan vara beroende av en ordentlig avloppsrensning då rören riskerar att bli ordentligt tilltäppta. 

Endast proffsen kan rensa avlopp

Om olyckan redan är framme finns det inte så mycket annat som man kan göra än att få en rörmokare som kommer och spolar rent rören. Har man smuts i rören, finns det inte så mycket som man kan göra, som lekman. Man kan ju knappast ta upp rören och börja rengöra dem på egen hand. I åratal har producenter av rengöringsmedel försökt få oss, kunder att spola ner allehanda starka kemikalier som är tänkta att rengöra rören och få bort sådant som täpper till rören, men hittills utan resultat. Det är bara en riktig avloppsrensning med spolning med hett vatten som kan få bort allt smuts.

Metoder för att rensa avloppen

  1. En professionell VVS-montör kan rensa avloppen genom att använda sig av en högtrycksspolning. Då kommer VVS-företaget med en bil som har en högtrycksslang. De stoppar in slangen i avloppet och sköljer rören. Denna metod innebär bara att man använder sig av riktigt hett vatten.
  2. Eller så kan VVS-företaget använda sig av slamsugning. Det innebär att om det är så att det är en slamprodukt som har täppt till rören hemma, då bör ett VVS-företag suga upp slammet och på så sätt avlägsna slammet ur avloppet.
  3. VVS-företaget kan också på liknande sätt spola stammarna med hett vatten. Detta bör man göra, inte som en akut åtgärd, utan med regelbundenhet. Då kan man planera in när detta utförs.

Har man fått akuta problem med sina rör, antingen det är för att det har fastnat något i avloppet som genast behöver spolas ner, eller om det är någon slamprodukt som stoppar avloppet från att fungera på rätt sätt eller om man behöver spola hela stammarna, kan man behöva komma i kontakt med en rörmokare som har jour. Googla då "VVS-montör jour Stockholm" till exempel.

13 May 2019