Att man som privatperson anlitar en rörmokare handlar allt som oftast om ett akut problem. Ett rör under köksbänken har gått sönder, vatten forsar fram och man ringer en rörmokare i Täby som rycker ut med kort varsel. Problemet löst och katastrofen är avstyrd. Så tänker sig många en rörmokare och dennes arbetsdagar.

Det finns emellertid så mycket mer saker som en rörmokare kan erbjuda. Vi tänkte här nedan visa på detta genom att svara på några vanliga frågor - enligt följande:

Kan en rörmokare i Täby kontrollera rör och ledningar i mitt hem?

Ja, och faktum är att fler villaägare borde göra just detta. Idag kan de flesta rörmokare i Täby erbjuda en rörinspektion - vilket innebär att man går in med kameror i stammarna och följer händelseförloppet via en dator. Detta går snabbt och det ger också direkt svar på hur stammarna egentligen mår. Varför är då detta bra? Jo, av den enkla anledningen att du genom detta hinner agera innan någonting akut inträffar. En rörmokare i Täby kan spara dig enorma summor genom en rörinspektion.

Jag vill renovera badrummet - måste jag anlita en rörmokare?

Ne, du måste inte - men du bör göra det. Tyvärr så ökar både fukt- och vattenskador i Sverige och många av dessa är en direkt följd av fuskjobb i samband med renoveringar - och där privatpersoner själva har hållit i hammaren. Det kan leda till problem även på andra sätt. Försäkringsbolag kräver idag ett fackmannamässigt utförande och komplett dokumentation. Genom att anlita en rörmokare i Täby så säkerställer du både kvalitet och en framtida trygghet. Det finns andra projekt som är mer lämpliga för dig som lekman att hugga in på.

Kan jag använda Rot-avdraget för en rörmokare?

Ja, och genom detta kan du också dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet. Det är perfekt att använda vid exempelvis större projekt. Se bara till att du A) är berättigad att använda Rot och B) att företaget är registrerat för F-skatt. Båda dessa saker kan du kontakta Skatteverket för.

13 Nov 2022