Att få ett nytt badrum är drömmen för många. Något som är lätt att förstå då badrummet är en plats som används dagligen och som även ger väldigt mycket tillbaka: har man ett vackert badrum så skapar det högre trivsel. Idag då vi stressar mer än någonsin så kan också badrummet liknas vid lite av husets kurort. Det är där man kan stänga dörren bakom sig, tappa upp ett hett bad, fylla på med skum, lägga sig ned och sluta ögonen. En plats för återhämtning och lite själslig rekreation.

Med det senare i åtanke så är det inte så konstigt att Stockholm är den stad där flest renoveringar sker i badrummet - detta med tanke på det uppskruvade tempo som finns i staden. Men, det är också där som flest fel begås i samband med en badrumsrenovering och det är som boende där som man måste vara vaksam. Ska du genomföra en badrumsrenovering så är första rådet att du tar professionell hjälp. Det kommer att löna sig i slutändan.

Även om du får göra det mesta på egen hand - egentligen allt utom installationer och saker som har med elektricitet att göra - så betyder inte det att du kan det. Hur drar du rör, hur ska olika kopplingar se ut, vilken lutning krävs, var ska golvbrunnen sitta, hur sätter man kakel, behövs en fuktspärr och så vidare - en badrumsrenovering är ett komplext projekt som kräver yrkeskunskap och som måste skötas på ett fackmannamässigt sätt. Ta hjälp, men gör det av rätt företag.

Stockholm drabbas av fuskjobb

Rätt företag, det är inte det första bästa du hittar. En sådan möjlighet och lyx kan du unna dig i en mindre stad och vara trygg med att din badrumsrenovering ändå sker enligt konstens alla regler. I Stockholm däremot - där kan ett sådant beslut straffa sig. Faktum är att man sett en markant ökning av tvister mellan privatpersoner och företag inom hantverksbranschen under senare år.

Konflikter som tar tid att lösa och som i vissa fall slutar med att privatpersonen ger upp och åtgärdar felen på egen hand. Något som man kan förstå; det är lätt att säga att man ska kämpa vidare, men om det handlar om att en badrumsrenovering blivit felaktigt utförd så måste man även leva i ett badrum som inte alls fungerar enligt de krav man har - och har rätt att ställa. Vem orkar det?

Det bästa sättet att slippa hamna i en konflikt med en hantverkare, det är att anlita en seriös sådan. Vi kan inte nog trycka på ditt eget ansvar i detta: kolla upp referenser, kolla omdömen, säkerställ att företaget har F-skatt och ansvarsförsäkring, att de lämnar garanti på jobbet, att de inte har några anmärkningar hos Kronofogden samt att de har adekvata utbildningar, behörigheter och certifikat. Kort sagt: ju fler stenar du vänder på, desto bättre odds ger du dig själv att hitta en seriös partner för din badrumsrenovering.

Läs mer om hur professionell badrumsrenovering ska gå till här: https://www.stockholmsbadrumsrenovering.se.

19 Feb 2019