Det går trender i allt, renoveringar, inredningar och modet. Här kanske vi inte är så intressrade av klädmodet, så det kan vi lämna därhän. Trender inom renovering och inredning går egentligen hand i hand. Därför, om man nu ska renovera hemma, så kan det vara intressant att följa med vad som händer på det området, vilka nya material som finns och hur de fungerar. Det har till exempel kommit många nya plastmaterial som alldeles utmärkt går att renovera med; plasttapeter och plastmattor som är mer hållbara och inte så "plastiga" som de äldre plastmaterial som har funnits.

Trender inom badrumsrenovering

Inom badrumsrenovering är det just nu inne med en del nya material som vi inte har sett förut. Här ser vi blandare i metall. Även svart metall. Speglarna har mer runda eller ovala former, liksom formen på handfat och badkar. Vi ser även fina färger i grönt, som går mot grått och som kallas Salvia-grönt. Namnet kommer från plantan Salvia och har en skön nyans som ger harmoni till alla badrumsinredningar. Även blått, i en matt färg som också går mot grått är inne, liksom rosa, som går mot grått är populärt. Den rosa färg vi ser i inredningar nu är en nyans som går mot puderrosa och är lätt att kombinera med grått, beige, vitt och svart. Andra populära material att renovera i är stenmaterial i stället för klinker och kakel. Här är det framför allt marmor som är populärt. Numera får man marmor i nästan vilken färg som helst. Granit är det stenmaterial som mest tål vatten.

 

Anlita hantverkare av det rätta virket

När man vill renovera badrum är det viktigt att anlita hantverkare som är av det rätta virket. Det innebär att de bör ha många kompetenser när det kommer till just badrumsrenoveringar; VVS-montörer, elektriker och kakelsättare. Därför bör man vara noggrann när man väljer vilket företag som tar på sig badrumsrenoveringarna. För att det ska bli ett bra arbete när man utför en badrumsrenovering bör man därför kontrollera det företag som man anlitar. Har de rätt utbildning? Har de följt med i utvecklingen av material, alltså har de de certifieringar som krävs? Har de F-skattsedel? Utan en sådan får inte kunden dra av arbetskostnaderna på Rot-avdraget. Det brukar gå på cirka 2.000 kronor per kvadratmeter för ett arbete där företaget betalar in alla skatter och arbetsgivaravgifter. Till det kommer materialet som kan gå på allt mellan 2.000-20.000 kronor per kvadratmeter. Här kan du läsa mer om ett sådant företag som utför badrumsrenoveringar i Stockholm.

8 Apr 2019