När det är dags för stambyte, är det lika bra att planera för en hel badrumsrenovering. För när det är dags för nya rör, är det dags för rörmokaren att avlägsna de gamla rören och lägga in nya eftersom hon, eller han ändå blir tvungen att dra upp hela golvet, och alla väggar där rören sitter. Så hur vill man att badrumsrenoveringen ska bli? Lika bra att planera även för den roliga delen av en badrumsrenovering.

När man ska göra om badrumer är det alltid bra att börja med en planering. Utan en sådan, blir det senare svårt att få styrsel på hela arbetet och man kanske måste göra om allt arbete. Det kan vara ganska förargligt att behöva göra om arbetet senare. Då är det bäst att ta reda på i vilken ordning som man ska göra sakerna.

När du behöver badrumsrenovering i Västerås

Vad får badrumsrenoveringen kosta?

Oftast brukar man börja med att ta reda på vad allting kommer att kosta. Beroende på vilka material och hur stort badrummet är kommer badrumsrenoveringen att ta olika stor kostnad i anspråk. Man brukar räkna med att materialet för ett badrum, som är av medelhög kvalitet, i standardutförande kostar ungefär mellan 3.000-5.000 kronor per kvadratmeter. Och då räkna vi med kakel och klinker i badrum. Vill man ha mer dyrbara material som stenmaterial eller italienskt kakel, kan kostnaderna gå till mellan 5.000-10.000 kronor per kvadratmeter. Sedan bör man räkna med kostnaderna för arbetet, vilket brukar vara kring 500 kronor per timme för en hantverkare som arbetar med badrummet. Sedan får man ju dra av på Rot-avdraget för arbetskostanden.

Hur vill du att det ska se ut?

Detta har ju också med kostnaden att göra. Vilka material som man har råd med, påverkar ju hur badrummet senare kommer att se ut.Detta brukar vara den roligare delen av en badrumsrenovering, att bestämma hur badrummet ska komma att bli, att titta på inredning och bestämma sig för en inredning som man vill, ska bli badrummet i framtiden. Här finns oändliga variationer, och trender när det kommer till badrumsinredning, med handfat som skålar i form av äggskal, till mer trendiga i svart kakel, eller vad det nu är man önskar sig. Här finns det trender även när det kommer till förvaring och hyllor, toastolar, kranar och blandare. Även speglar med lampor och belysning, samt möbler (fåtöljer, soffbord) i badrumet. Variationerna är många och det finns inget rätt eller fel när det kommer till badrum. Läs mer om badrumsrenovering i Västerås på: https://www.badrumsrenoveringvästerås.nu.

17 Oct 2019