Ska du renovera badrum, eller kök? Om du inte kan dra rör själv, kan det vara viktigt att anlita rätt person för jobbet. Det finns några saker som är viktiga när du anlitar en VVS-montör. Många är de som luras av hantverkare som verkar vara bra och som tar ett lågt pris för sitt arbete. Men det finns vissa risker mer att anlita någon som är väldigt billig. Vissa hantverkare som tar låga priser, bryr sig inte om slutresultatet. Det kan hända att de tänker att ”man får det man betalar för”, och tar de ett väldigt lågt pris, kanske de tänker att man får ett halvbra jobb eftersom de tar så lågt pris. Därmed får man knappt arbetet gjort, bara för att det är ett så lågt pris. Då är det lika bra att se till att hantverkaren får ett bra pris och att han eller hon gör ett bra jobb, från början i stället. Därför listar vi här några av de saker, eller punkter som är viktiga att tänka på när du anlitar någon hantverkare som ska göra ett VVS-arbete.

1. Få ett kostnadsfritt hembesök innan arbete

Om du ber om en offert och det VVS-företag som du tar kontakt med ber om att får göra ett hembesök hos dig – kostnadsfritt – för att kunna ge dig en så exakt offert som möjligt, då vet du att de är seriösa och är noggranna. Anlita dem. Det kommer du att vinna på.

2. Få garantier på de rör som dras till ditt badrum eller kök

Får du garantier på det arbete som den hantverkaren gör, kan du så gott som lita på att den personen gör det den ska. Om den hantverkaren, eller det företag som hantverkaren arbetar på, lämnar garantier på arbetet är det en viktig indikation på att de är seriösa och tar arbetet på allvar. Några års garantier på rördragningar innebär att du åtminstone får service under tiden som garantierna är giltiga. Skulle något hända under garantitiden, ingår det service på rören ifall något oförutsätt skulle hända. Det är bra, för då slipper du oroa dig över den saken i alla fall.

3. Viktigt att tänka på försäkring på företaget

Kontrollera gärna om företaget som du funderar på att anlita har rätt försäkring. Även om du själv har en hem- eller villaförsäkring ska inte en olycka falla på din försäkring. Den ska hantverkaren ta på en egen försäkring. Och en olycka händer så lätt. Så kontrollera att hantverkaren har en egen försäkring som faller ut ifall att något skulle hända.

4. Få dokumentation på allt i ditt badrum

Det är viktigt att hantverkaren dokumenterar allt den gör i ditt badrum. Och det bör du få när arbetet är klart. Då vet du i detalj vad som är gjort och när det är gjort. I synnerhet det som sker i ett badrum och hur det har gjorts är väldigt viktigt om något skulle hända. Skulle olyckan vara framme vet du vad hantverkaren har gjort för fel. Det är också lättare för den hantverkare som sedan ska laga det som den tidigare hantverkarn har gjort fel.

27 May 2018